Tanfolyamok, tippek, tanácsok a munkahelyváltáshoz felnőtteknek

ÚjSzakma35Felett

ÚjSzakma35Felett

10 szakma, ami el fog tűnni

2018. augusztus 01. - mindigtanulo

A világ folyton változik, és mi kénytelenek vagyunk lépést tartani vele, ha nem szeretnénk lemaradni.

Vannak, akik mindig követik a legújabb divatot, a trendeknek megfelelően változtatják az étkezési szokásaikat, a frizurájukat és a hobbijaikat. És vannak, akik kénytelenek új szakmát tanulni, mivel a mostani munkakörük belátható időn belül meg fog szünni. Itt nem babra megy a játék: ha valaki lemarad, egyszerűen nem fog tudni pénzt keresni.

Orange Man Postal Mail Worker Beggar

A digitalizálás miatt több szakma is el fog tűnni. Már most látjuk, hogy egyre több áruházban és a BKV-nál is lehet automatánál fizetni: kevesebb pénztárosra van szükség. Hasonlóképp átalakulnak majd más munkaterületek is, akkor is, ha ma még nehéz elképzelni.

Az előrejelzések szerint a következő szakmákra nem lesz szükség néhány éven belül:

 

1.  postás

2.  mezőgazdasági munkás

3.  víz- és gázóraleolvasó

4.  újságíró 

5.  utazási irodai ügyintéző

6.  favágó

7.  légi utaskísérő

8.  gépkezelő

9.  nyomdai munkás

10. adószakértő, biztosítási ügynök

 

A lista nyilván nem azt jelenti, hogy többé egyetlenegy újságíró munkájára sem lesz szükség a világon, hanem azt, hogy jóval kevesebbre. A mezőgazdaságban is fognak továbbra is embereket foglalkoztatni, csak nem minden olyan területen, ahol most. 

A tanulság tehát: ha Ön a legjobb szakemberek közé tartozik, aki épp olyan területre specializálódott, amelyre a jövőben is szükség lesz, akkor nem kell kétségbe esnie. De a kollégák többsége jobb, ha elkezd gondolkodni a B terven.

 

Forrás: azubi-atlas.de, wiwo.de

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszakma35felett.blog.hu/api/trackback/id/tr9214141937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása