Tanfolyamok, tippek, tanácsok a munkahelyváltáshoz felnőtteknek

ÚjSzakma35Felett

ÚjSzakma35Felett

9 ok, amiért jó, ha saját céged van

2018. augusztus 31. - mindigtanulo

Ki ne álmodozott volna a főnök egy-egy kirohanása után arról, hogy saját vállalkozásba kezd?

De a legtöbben soha nem merik megtenni ezt a nagy lépést az alkalmazotti lét langyos pocsolyájából.

Pedig mindannyian tudjuk, hogy miért is volna jó saját céget vezetni:

  1. Te választod ki, hol legyen a melóhely. Ha úgy tartja kedved, öt percre lesz az lakásodtól. Vége a koránkelésnek! Vagy inkább a világ másik felében, mondjuk egy thaiföldi lakóhajón szeretnél dolgozni? Hajrá!
  2. Te döntöd el, mikor mész be a melóhelyre. Képzeld el, amint a többiek ott szívnak már órák óta, amikor Te frissen és fiatalosan befutsz délután fél háromkor a "Na, csapjunk a lecsóba!" felkiáltással...
  3. Te döntöd el, mikor indulsz haza. Egyszer fél négykor, máskor csak este hat után. Lepd meg a beosztottaidat! És persze éreztesd velük, mennyire furcsállod, hogy öt óra tájékán fészkelődni kezdenek a helyükön. Hogy lehet ennyire csak az órát nézni?!
  4. Te választod ki a munkatársaidat. Aki nem szimpi, azt fel sem veszed. Ha valaki hibázik, kirúghatod. Előnyben részesítheted azt, akinek hasonló a gondolkodása vagy ugyanaz a horoszkópja, kedvenc állata vagy hobbija, mint neked. Szóval csupa jó fej emberrel veheted körül magad, akikkel jókat lehet dumálni az ebédszünetben, viccelődni és megvitatni a kedvenc sorozatokat. Már a társaságért megéri bejárni, nem igaz?
  5. Te döntöd el, mennyi fizetést adsz magadnak. Végre biztosan tudod, hogy többet keresel a kollégádnál. Az összesnél!
  6. A Te kezedben van a klímaberendezés távirányítója. Végre nem fogsz megfagyni / megsülni munka közben és még a többiek nyavalytását sem kell hallgatnod! Úgy tűnik, mindenki elégedett a hőfokkal.
  7. A brainstormingokon a Te ötleteid a legjobbak. Mindig. Ha valaki mégsem akarja elfogadni, amit mondasz, és Te semmilyen észérvet nem tudsz felhozni ellene, még mindig bevetheted az adu ászt: Én vagyok a főnök, és én így akarom! Ez mindig hat.
  8. Akkor még szabadságra, amikor akarsz. És senkitől sem kell emiatt bocsánatot kérdned.
  9. Vállalkozónak lenni életforma. Nincs főnököd, nem vagy gúzsba kötve. Te hozod a szabályokat. A beosztottaid pedig betartják azokat. Valakinek dolgoznia is kell, ugyebár.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszakma35felett.blog.hu/api/trackback/id/tr4714210807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása